החוג ללמידה, הוראה והדרכה
מנחה המחקר
פרופ' בילי עילם וד"ר ענת גסר-אדלסבורג
נושא עבודת הדוקטורט בעברית
מה ואיך ילדים חושבים על אוכל: תפיסות של ילדי גן חובה בנוגע לאוכל, בחירות מזון ובריאות
נושא עבודת הדוקטורט באנגלית
How and what children think about food: Israeli kindergartners’ perceptions of everyday foods, food choice, and health/risk factors
תקציר המחקר
מחקר זה בוחן באמצעות כלים חדשניים את אופני החשיבה של ילדים בגיל גן חובה (5-6) בנוגע לאוכל, לקשר בין אוכל ובריאות ולתהליך קבלת החלטות בענייני מזון, תוך התמקדות בנושאים הבאים:
קטגוריות חשיבה בקשר למזון; תפיסות בנושא הקשר בין אוכל ומזון; אלמנטים הקשורים בשיח בנושא אכילה בריאה והאופן בו הם נתפסים; שיקולים ותהליך קבלת החלטות בנושא מזון.
ממצאי המחקר עתידים לתרום לקידום הבנת האופן בו ילדים מפנימים את המסרים והחוויות היומיומיים בנושאים הקשורים במזון וגם לתכנון מיודע ומבוסס של התערבויות עתידיות לקידום בריאות אצל ילדים.
תחומי עניין
השכלה
ניסיון בהוראה
פרסומים
השתתפות בכנסים
גרנטים
|